Uznemirio Ronalda: Navijač BiH iz Banja Luke se pobrinuo da o njemu priča cijeli region!

Snimak je postao viralan

Uznemirio Ronalda: Navijač BiH iz Banja Luke se pobrinuo da o njemu priča cijeli region!

Admin Čaušević

Mnogi mediji u regionu su pokušali ocrniti sve navijače reprezentacije BiH nakon jedne situacije u finišu prvog poluvremena susreta protiv Portugala u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Portugal je sa visokih 0:5 pobijedio Bosnu i Hercegovinu, a Cristiano Ronaldo je bio dvostruki strijelac. U finišu prvog dijela slavni fudbaler je bio i blago uznemiren.

Jedan navijač BiH se uspio probiti na teren, s namjerom da napravi selfie sa kapitenom evropskih Brazilaca te mu je tom prilikom stao na nogu.

Mediji iz regiona su tu scenu okaraktersiali kao napad na Portugalca što je čini se baš i previše. Bilo kako bilo navijač BiH je dočekao svojih 15 minuta slave.

MUP Zeničko-dobojskog kantona je dan nakon utakmice izdao saopštenje, a čini se da je selfie s Ronaldom pokušao napraviti jedan navijač BiH iz Banja Luke, tačnije iz mjesta Srbac.

Oglasi

Navijač je kako je saopšteno iz policije lišen slobode zbog naručavanja javnog reda i mira te omaložavanja ovlaštenog službenog lica.

"U službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon odigravanja međunarodne utakmice između reprezentacija BiH i Portugala, održan sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je prvenstveno izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog osiguranja naznačene utakmice.

Tom prilikom je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području Grada Zenica i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni izgredi niti slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako je potvrđeno, policijski službenici su intervenisali u slučaju kada je jedan maloljetni navijač ušao na teren, nakon čega je izveden sa stadiona i protiv istog će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Lice G.B., rođeno 1976. godine, iz Srbca, je na stadionu Bilino polje lišeno slobode zbog narušavanja javnog reda i mira omalovažanjem ovlaštenog službenog lica, dok je licu L.D., državljaninu Ukrajine, izdat prekršajni nalog zbog lažnog predstavljanja prilikom ulaska na stadion", saopštili su iz Mupa ZDK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi