Navijač Liverpoola na klupi Burnleyja poručio Cityju: Varate se ako mislite da će biti lako

Sean Dyche sasvim jasa

Navijač Liverpoola na klupi Burnleyja poručio Cityju: Varate se ako mislite da će biti lako

M. Šljivak

Navijači i igrači Liverpoola svoje misli su usmjerili ka utakmici koju Manchester City igra u nedjelju protiv Burnleyja.

Redsi i Građani vode veliku bitku za prvaka Engleske. City je zasada bod ispred tima sa Anfielda i do kraja sezone će svaka greška biti skupo plaćena.

Menadžer Burnleyja koji dočekuje City u ovom kolu Sean Dyche je navijač Liverpoola i jasno je poručio kako Građanima neće lako doći do bodova protiv njegovog tima.

"Neka u Manchester Cityju ne očekuju kako će se samo prošetati kraj nas. Niko to ne može kada igra protiv nas, borit ćemo se i pokušati pobijediti", rekao je Dyche.

Otkrio je da će sve bazirati na jakoj odbrani, jer će City imati dominaciju na terenu.

"Moramo se dobro braniti. Oni će dominirati u posjedu, a mi ćemo pokušati da im onemogućimo prilazak golu. Smatram da možemo napraviti dobar rezultat. Šanse koje budemo imali morat ćemo koristiti, jer ih sigurno neće biti puno", istakao je Dyche.

Burnley redovno pobjeđuje šampione

Ekipa Seana Dychea je u svakoj sezoni u kojoj je igrala Premier ligu savladala prvaka od prošle sezone.

Tako su u sezoni 2009/10 sa 1-0 savladali Manchester United, 2014/15 su bili bolji od Manchester Cityja također minimalnim rezultatom, 2016/17 su savladali Leicestera koji su sezonu ranije senzacionalno stigli do naslova, da bi u sezoni 2017/18 dobili Chelsea s 3:2.

Da li će se ova tradicija nastaviti i ove godine ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

Sean Dyche to the rescue? 👀

A post shared by ODDSbible (@oddsbible) on

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti