Nova nada Redsa zove se Burnley
Britanski novinari dokopali su se zanimljivog podatka FOTO: EPA

S dobrim razlogom

Nova nada Redsa zove se Burnley

S. Grebović

Trka za šampionsku titulu u Engleskoj dosegla je sami vrhunac. Mrtva trka između Liverpoola i Manchester Cityja mogla bi vrlo brzo dobiti svoj epilog, ako bi se jedna od ove dvije ekipe do kraja okliznula.

Ekipa Pepa Guardiole napravila je dva divovska koraka ka odbrani šampionskog naslova, pobjedama protiv Tottenhama 1:0 i Manchester Uniteda u srijedu veče na Old Traffordu slavivši s 2:0.

Tako je propala možda i posljednja nada Liverpoola da bi Cityjeva mašinerija mogla napraviti kiks. Do kraja šampionata Građani će igrati sa Burnleyem u gostima, sa Leicesterom kući, dok će u posljednjem kolu gostovati Brightonu.

S druge strane Liverpool će u narednom kolu, tačnije večeras igrati domaći susret sa otpisanim Huddersfieldom, zatim će gostovati na St. James parku ekipi Newcastlea, a sezonu će zaključiti domaćim susretom sa Wolvesima.

Budući da United nije uspio ostati neporažen protiv Cityja, jedina nada da bi se tako nešto moglo desiti ostao je Burnley, a evo i zašto. Ekipa Seana Dychea je u svakoj sezoni u kojoj je igrala Premier ligu savladala prvaka od prošle sezone.

Tako su u sezoni 2009/10 sa 1-0 savladali Manchester United, 2014/15 su bili bolji od Manchester Cityja također minimalnim rezultatom, 2016/17 su savladali Leicestera koji su sezonu ranije senzacionalno stigli do naslova, da bi u sezoni 2017/18 dobili Chelsea s 3:2.

Da li će se ova tradicija nastaviti i ove godine ostaje da se vidi.

Građani su nakon 35 odigranih kola trenutno lideri na tabeli engleske Premier lige sa 89, dok je Liverpool drugi sa bodom manje. Utakmica između Burnleya i Manchester Cityja na rasporedu je u nedelju od 15:05.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

Sean Dyche to the rescue? 👀

A post shared by ODDSbible (@oddsbible) on

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi