Navijač uletio na teren, sudija mu se rugao zbog Arsenala
Foto: EPA

Mladi navijač Engleske pred sudom na Malti

Navijač uletio na teren, sudija mu se rugao zbog Arsenala

Jedan 16-godišnji navijač engleske reprezentacije je odlučio ući na teren i prekinuti susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Engleske i domaćina Malte. Zbog svog postupka se našao i pred sudom, a da stvari budu gore sudija mu se odlučio narugati zbog tima za koji navija.

Mladi navijač je prije svog "poduhvata" o planovima obavijestio sve svoje pratioce na Instagramu, napisavši: "Biću uživo na Instagramu...svi gledajte ulijetanje na teren na utakmici Malte i Engleske."

On je svoje planove ispunio, ali je priveden od strane policajaca na stadionu, pa se jučer ujutro pojavio pred sudom na Malti.

Ovaj neimenovani navijač je kažnjen jednogodišnjom zabranom posjećivanja sportskih događaja na Malti, a tokom pojavljivanja pred sudom, sudija Joe Mifsud ga je pitao za koji klub navija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mladić je odgovorio da je to Arsenal, a sudija mu je šaljivo odgovorio: "Vi uvijek dođete blizu, ali nikada ništa ne osvojite."

Inače sudija Mifsud je poznat kao strastveni navijač Juventusa, a osim jednogodišnje zabrane posjećivanja sportskih događaja, mladom Englezu je izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 200 funti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi