Navijači Arsenala i Chelseaja pokrenuli peticiju bojkota finala Evropske lige

S dobrim razlogom

Navijači Arsenala i Chelseaja pokrenuli peticiju bojkota finala Evropske lige

S. Grebović

Fudbaleri Chelseaja i Arsenala će se za tačno sedam dana sastati u velikom finalu Evropske lige, a susret će biti odigran u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

Iako je postojala mogućnost da Henrikh Mkhitaryan zaigra u finalu i pored toga što relacije između Armenije i Azrezbejdžana nisu najbolje, to se ipak neće dogoditi.

Ove dvije zemlje su u veoma lošim odnosima zbog spora oko regije Nagorno-Karabah. Državljanima Armenije je zabranjen ulazak u Azerbejdžan, ali moguće je da dođe do izuzetaka ukoliko to odobri Vlada ove zemlje.

Mkhitaryan je u grupnoj fazi propustio utakmicu baš u Bakuu protiv Qarabaga jer nije smio da putuje u ovu zemlju gdje bi vjerovatno bio uhapšen.

Arsenal je ovaj put odlučio da u sve uključi i UEFA-u i osigura siguran odlazak i boravak svom igraču u Bakuu, ali to nisu uspjeli. Lonodnski klub saopštio je jučer putem zvanične stranice da Mkhitaryan ipak neće putovati u Azerbejdžan.

Zbog ove odluke navijači tima sa Emiratesa nisu krili nezadovoljstvo, koje sa njima dijele i pristalice Chelseja, zbog neravnopravne raspodjele karata za pomenuto finale.

Osim što je Englezima ovo gostovanje udaljeno hiljadama kilometara, navijačima jedne i druge ekipe će pripasti svega po 10 posto ukupnog kapaciteta stadiona, dok će ostatak dobiti neutralni navijači, te brojni UEFA-ini sponzori.

Zbog navedenih razloga na internetu se pojavila anketa putem koje se navijači londonskih ekipa pozivaju na bojkot finalnog dvoboja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Chelsea u ovoj utakmici nema šta izgubiti. Liga prvaka je osigurana kroz Premiership osvajanjem trećeg mjesta, dok s druge strane Arsenalu 'gori pod nogama'.

Topnicima je trofej Evropske lige jedini način da naredne sezone zaigraju u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi