Navijači Barcelone iznenađeni kada su vidjeli koliko je Pjanić propustio mečeva u zadnjih 10 godina

Nema problema s povredama

Navijači Barcelone iznenađeni kada su vidjeli koliko je Pjanić propustio mečeva u zadnjih 10 godina

E. Čaušević

Miralem Pjanić će na kraju ove sezone napustiti Juventus i karijeru će nastaviti u Barceloni, dok u suprotnom pravcu ide Arthur Melo.

Barcelona je prošle sedmice zvanično objavila da je Pjanićev transfer dogovoren, te da će ga platiti Juventusu 60 miliona eura. U suprotnom pravcu ide Arthur koji će koštati 70 miliona eura što znači da će Barcelona biti u plusu oko deset miliona eura.

Pjanić je s Barcelonom dogovorio ugovor na četiri godine i sigurno da je za njega to najveći iskorak u karijeri. Mnogi su kritikovali čelnike Barce zbog transfera jer vjeruju da su napravili grešku.

Naime, oni vjeruju da nisu trebali pustiti Arthura koji ima tek 23 godine, te dati ga za Pjanića koji je sedam godina stariji od njega. No, konačno se pojavila i statistika koja je smirila navijače Barcelone i pokazala zbog čega su se toliko borili za dolazak bh. veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da je Pjanić idealan igrač za Barcelonu jer se svojom igrom u potpunosti uklapa u filozofiju ovog kluba, ali i činjenica da ga ne muče povrede su dodatni plus.

Naime, Pjanić je u posljednjih deset godina zbog povreda propustio svega 19 utakmica, dok je Arthur u ove dvije godine otkako je u Barceloni već propustio 22 meča zbog problema s povredama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
samo pomisao igrat za najveći klub na svijetu...........
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi