Čak će i Roma zaraditi od transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

Svi njegovi bivši klubovi će nešto dobiti

Čak će i Roma zaraditi od transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošle sedmice zvanično je potvrdio da na kraju sezone napušta Juventus i da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Barcelona i Juventus su nakon dva mjeseca pregovaranja uspjeli da postignu dogovor oko Pjanića. Bh. veznjak će na kraju sezone put Barcelone, a Stara dama će od njegove prodaje zaraditi 60 miliona eura.

No, u suprotnom pravcu ide Arthur Melo kojeg će Juventus platiti 70 miliona eura. Pjanić će s Barcom potpisati ugovor na četiri godine i sigurno da je za njega ovo najveći iskorak u karijeri.

Italijanski mediji pišu da će svi bivši Pjanićevi klubovi imati koristi od transfera. Već je poznato da će 900.000 eura dobiti mali klub iz Luksemburga, Schifflange, u kojem je Pjanić napravio prve fudbalske korake.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz ovog kluba otišao je u Metz gdje je upisao profesionalni debi, te ovaj će klub zaraditi milion eura. No, određenu sumu novca dobit će Lyon i Roma gdje je bh. veznjak igrao prije dolaska u Juve. Prema FIFA-inim pravilima ovi klubovi će dobiti po 450.000 eura od transfera Pjanića u Barcu.

Pjanić je u Romi igrao pet sezona i upisao je 185 nastupa, te je postigao 30 golova i dodao 44 asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi