Navijači Bayerna bojkotuju utakmicu protiv Anderlechta
Foto: EPA

Zbog previsokih cijena ulaznica

Navijači Bayerna bojkotuju utakmicu protiv Anderlechta

Navijači Bayerna iz Minhena odlučili su da bojkotuju utakmicu svog tima na gostovanju kod Anderlechta u okviru Lige šampiona, a razlog su prevelike cijene ulaznica.

Navijači Bayerna su se i ranije žalili na visoke cijene ulaznica za gostujuće navijače, a posebno je to bio slučaj na susretu protiv PSG-a. Oni su tada morali za ulaznicu platiti čak 75 eura, a tokom meča su podigli transparent na kojem piše: "75 eura za ulaznicu? Mi nismo Neymar". 

Tada su pretrpjeli visoku cijenu ulaznica, ali to ne žele uraditi i protiv Anderlechta gdje im je ulaznica trebala koštati čak 100 eura. Iako se Bayern ponudio da plati dio ulaznica, ipak je i cijena od 75 eura bila previsoka pa u Belgiji nećemo gledati navijače Bayerna. 

"Cijena karte od 100 eura nam je neprihvatljiva. Puno članova naše grupe ne želi platiti toliki novac. Opšti je trend da se gostujuući navijači suočavaju sa previsokim cijenama ulaznica. Nismo mogli, a nismo htjeli ponovo protestvovati kao protiv Arsenala ili PSG-a. Nadamo se da će naš neodlazak na utakmicu pokrenuti rasprave o rješenju prihvatljive cijene ulaznica u evropskim utakmicama", navodi se u saopštenju navijača Bayerna. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, Bayern i Anderlecht će svoj meč 5. kola Lige prvaka igrati 22. novembra. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi