Trener koji je rođen u BiH preuzeo Grasshoppers

Spašava Skakavce od ispadanja

Trener koji je rođen u BiH preuzeo Grasshoppers

Švicarski velikan Grasshoppers za novog trenera danas je zvanično imenovao Tomislava Stipića.

Ime je to 39-godišnjeg stručnjaka koji je tokom dosadašnje trenerske karijere pretežno radio u Njemačkoj, a ono što je zanimljivo, jeste da je rođen u našoj zemlji, tačnije u Tomislavgradu.

Stipić je sa "Skakavcima" potpisao ugovor do ljeta 2020. godine i pokušat će spasiti slavni klub iz Ciriha od ispadanja u niži rang takmičenja, a trenersku palicu je preuzeo od Thorstena Finka.

"Pri potrazi za novim trenerom bio nam je potreban neko s jakim analitičkim sposobnostima, neko ko ima nove ideje i maksimalnu energiju za uspjeh. Procijenili smo da je to Stipić", saopštili su, između ostalog, iz Grasshoppersa.

Kao što smo naveli, Stipić je rođen u Tomislavgradu odakle je s deset godina sa svojom porodicom odselio u Njemačku. Tamo je vodio Ingolstadt (II), Stuttgarter Kickcers, Erzgebirge Aue, Eintracht (U19), a jedno vrijeme je radio i u Kini.

Top Komentari

zaboti janos
A pa se ti hajd ne rodi u Bosni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi