Plemići će imati podršku: Stotine navijača Zrinjskog se sjajno zabavlja u Alkmaaru
HŠK Zrinjski će večeras u Nizozemskoj imati podršku od oko 500 navijača.

Dva sata do utakmice

Plemići će imati podršku: Stotine navijača Zrinjskog se sjajno zabavlja u Alkmaaru

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, večeras igra utakmicu petog kola Konferencijske lige. Protivnik će biti AZ Alkmaar, a navijači mostarskog tima u Nizozemskoj se sjajno zabavljaju otprilike dva sata pred početak utakmice.

U okviru 5. kola Konferencijske lige, HŠK Zrinjski večeras je gost AZ Alkmaaru. Ujedno će to biti i drugi međusobni duel ova dva tima.

Prvi sigurno niko u Mostaru i Bosni i Hercegovini neće zaboraviti. Bilo je 0:3 na poluvremenu, a 4:3 na kraju za prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvi je to put bilo u historiji Konferencijske lige da jedan tim pobijedi nakon što gubi s 3:0. 

Nakon toga ekipa iz Mostara je igrala još tri utakmice u Konferencijskoj ligi. Sve je izgubila vrlo tijesno - dva puta od Legije i jednom od Aston Ville.

Večeras je šansa za četvrti ili šesti bod, a ekipu će po prvi put u grupnoj fazi predvoditi legendarni Mario Ivanković. Maka je naslijedio Krunoslava Rendulića i za sada ima dva od dva na klupi Plemića.

HŠK Zrinjski će večeras imati podršku od oko 500 svojih navijača

S mnogo optimizma se čeka ovaj susret, a Zrinjski će imati i veliku podršku. Očekuje se oko 500 navijača Zrinjskog na AZ stadionu u Alkmaaru.

Oglasi

Naša ekipa je u ovom nizozemskom gradu. Reporter SportSport.ba zabilježio je videozapis na kojem se vidi nekoliko stotina navijača Zrinjskog kako se otprilike dva sata pred utakmicu zabavljaju na trgu u Alkmaaru.

Izuzetno hladno i sniježno vrijeme je u Nizozemskoj, no neće to biti ništa novo za igrače Zrinjskog, s obzirom na to da je slično vrijeme ovih dana i u Bosni i Hercegovini. 

Jučer su na press konferenciji pred ovu utakmicu govorili trener Mario Ivanković i napadač Nemanja Bilbija. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica je na rasporedu od 18:45 i samo možemo poželjeti sreću našem prvaku. Podsjetimo, u grupi E se od 21 sat sastaju i Aston Villa - Legia. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvak1905
Jok bola, skačemo po Vardi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi