Navijači iz Berlina marširali uz poruku kako je "Leipzig nogometna smrt"

Mržnja prema Leipzigu se nastavlja

Navijači iz Berlina marširali uz poruku kako je "Leipzig nogometna smrt"

E. Škorić

Union Berlin danas je gostovao u Leipzigu, a navijači tog kluba iskazali su nezadovoljstvo činjenicom da je njihov današnji rival u rukama bogatih vlasnika.

Oko 1500 navijača Union Berlina kretalo se ulicama Leipziga s transparentom na kojem piše: "Leipzig je nogometna smrt".

Oni su iskazali određenu vrstu mržnje prema Leipzigu jer smatraju da klub kojim upravlja Red Bull ne dijeli vrijednosti njemačkog nogometa.

U Njemačkoj, više od 50% udjela u klubu trebalo bi pripasti navijačima. U Leipzigu se to pravilo poštuje samo formalno - dionice su podijeljene na nekoliko ljudi koji su zaposlenici ogromne kompanije Red Bull.

Osim toga, navijači Uniona smatraju da je "Leipzig samo posao i nema dušu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, situacija na tabeli ne izgleda tako kako zamišljaju navijači iz Berlina, budući da je Leipzig trenutno prvi nakon što je danas slavio s 3:1. Union je s 20 bodova na 12. mjestu u Bundesligi.

Top Komentari

E.Car
Ova mržnja ima drugu pozadinu a koja nema veze sa investitorom.
0 1
konjo
sve ste upravu, slazem se s vama ali realno ne moze niko stati u kraj parama u nogometu...zalosno ali istinito
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti