Navijači Juventusa mogu biti sretni, legendarni dvojac produžio saradnju

Chiellini i Barzagli ostaju u Torinu

Navijači Juventusa mogu biti sretni, legendarni dvojac produžio saradnju

Iz Juventusa je danas saopšteno da je legendarni štoperski dvojac Stare dame produžio saradnju sa klubom.

Naime, Giorgio Chiellini i Andrea Barzagli će i u budućnosti nositi dres Stare dame. Chiellini je sa Juventusom produžio saradnju do 2020., dok je Barzagli potpisao ugovor koji će važiti do ljeta sljedeće godine.

Chiellini i Barzagli su kombinovano upisali 743 nastupa za Staru damu, te su bili dijelom legendarne BBBC defanzivne linije Juventusa koja je "proizvela" sedam uzastopnih titula prvaka Italije, četiri trofeja Kupa Italije i dva finala Lige prvaka.

Juventus je u svom saopštenju podsjetio da su Bianconeri primali samo 0.7 golova i osvajali 2.3 boda po utakmici kada su Chiellini i Barzagli bili zajedno na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potvrđeno je i da će Giorgio Chiellini u narednoj sezoni biti novi kapiten Stare dame, pošto je klub napustio Gianluigi Buffon.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi