Navijači Juventusa ne moraju brinuti zbog odlaska Buffona, tu je Szczesny!

Sjajna statistika poljskog golmana

Navijači Juventusa ne moraju brinuti zbog odlaska Buffona, tu je Szczesny!

Navijači Juventusa su odavno u panici zbog Buffonovog odlaska u fudbalsku mirovinu, koji je zakazao za kraj sezone.

Ipak, po svemu viđenom ove sezone, nema puno razloga za to jer Stara dama za legendarnog golmana već ima odličnu alternativu među stativama.

Juventus je ljetos iz Rome doveo Wojciecha Szczesnog, a poljski golman je ove sezone branio na ukupno 13 utakmica za klub iz Torina.

Njegova statistika je zaista sjajna, s obzirom da je na devet utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom. U Seriji A je branio na 10 utakmica (šest cleenshetova), dok je preostale tri utakmice odradio u Kupu Italije (2/0) i Ligi prvaka (1/0).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Wojciech Szczesny (27) je ponikao u Legiji iz Varšave, a tokom karijere je branio za Arsenal, Brentford i Romu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi