Inter i Juventus će porušiti sve rekorde u Italiji
(Foto: EPA)

Veliki interes za Derby d'Italia

Inter i Juventus će porušiti sve rekorde u Italiji

Midhat Šljivak

Nedjeljni Derby d' Italia između Intera i Juventusa na Giuseppe Meazzi porušit će sve rekorde po zaradi od ulaznica.

Inter je ove sezone pojačao tim. Na klupu je sjeo Antonio Conte i oni žele biti ti koji će prekinuti niz Juventusa od osam uzastopnih titula prvaka.

Prvi obračun ove sezone u derbiju Italije odigrat će se na Meazzi, a Gazzetta dello Sport tvrdi da su karte za ovaj meč rasprodane.

Na utakmici se očekuje više od 75.000 navijača. To znači da će samo od ulaznica domaći tim zaraditi čak 6.5 miliona eura, što je najveća zarada u historiji Serie A.

Interesantno je svakako da je 20 procenata ulaznica kupljeno iz inostranstva i više od 100 nacionalnosti će boraviti na Meazzi u nedjelju.

Prenos najvećeg italijanskog derbija omogućen je u 200 zemalja širom svijeta i sigurno da nas u ovom duelu čeka pravi spektakl.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica Inter- Juventus igra se u nedjelju od 20:45 sati. Mozzart za nijansu vidi Inter kao favorita, ali kvote su poprilično izjednačene.

Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Spustit će ih Juve na zemlju !
4 2
mer12
EEE svaka cast, jedva cekam
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti