Navijači Lazija najavili protest na derbiju sa Romom

Zbog diskriminacije

Navijači Lazija najavili protest na derbiju sa Romom

Stadion Olimpico će sutra biti popriše velikog rimskog derbija. Roma će kao formalni domaćih ugostiti Lazio i, kao i uvijek kada se sastaju ova dva tima, očekujemo spektakl.

Ipak, spektakl će biti nešto manjih razmjera barem kada je riječ o tribinama. Naime, najvatreniji navijači Lazija su najavili protest na sutrašnjem derbiju.

Derby della Capitale će tako proteći bez koreografije, zastava i transparenata na sjevernoj tribini, jer su oni odučili odustati od istih u znak protesta.

Navijači Lazija, naime, smatraju da njih i njihov klub sistematski diskriminišu vlasti u Italiji i čelnici italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Derby della Capitale je na rasporedu sutra u 15:00 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi