Rumuni u šoku zbog onoga što su sinoć napravili navijači Lazija na tribini

Samo su ih u čudu gledali

Rumuni u šoku zbog onoga što su sinoć napravili navijači Lazija na tribini

E. Škorić
Teme:

CFR Cluj i Lazio u četvrtak navečer odigrali su revanš utakmicu Konferencijske lige, a na kraju je bilo 0:0 i rimski klub je prošao dalje.

Unatoč velikoj razlici u kvalitetu, Cluj je uspio da zaustavi goste iz Rima, ali nisu uspjeli domaći postići nijedan gol, pa su ostali bez plasmana u osminu finala trećeg po redu evropskog takmičenja.

Na stadionu je bilo oko 18.000 navijača, ali veliku pažnju privukla je grupa navijača koja je iz Italije doputovala u Rumuniju.

Zapravo, jedna grupa od desetak navijača Lazija odlučilo je da se skine do pasa iako je bilo jako hladno sinoć u Cluju.

Oni su se zagrijavali bodreći svoj tim, a na kraju su im se zahvalili na podršci igrači nebesko-plavih i trener Maurizio Sarri, koji je bio razočaran stanjem terena na stadionu, te je nakon meča rekao da "Uefa nema poštovanja".

Najvatreniji navijači Lazija su se odlučili na ekstreman potez tokom drugog poluvremena jučerašnje utakmice

Lazio je danas saznao svog protivnika u osmini finala.a Rimski tim igraće dvomeč sa AZ Alkmaarom.

Prvi susreti na programu su 9. marta, dok su revanš susreti na rasporedu sedam dana kasnije. Podsjećanja radi, pravilo gola u gostima ne važi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U ovoj fazi takmičenja nastupit će nekoliko klubova iz Liga petice, dok će i ostatak evropskih nacionalnih prvenstava imati svoje predstavnike.

Lazio će nastaviti s takmičenjem u Seriji A. U ponedjeljak navečer od 20:45 sati dočekuje Sampdoriju. Sarrijeva ekipa je trenutno na petom mjestu sa 42 boda, a sa pobjedom bi mogla doći na pozicije koje vode u Ligu prvaka. Plasman u najelitnije klupsko takmičenje svakako je glavni cilj nebesko-plavih uz želju da osvoje i Konferencijsku ligu iako će imati jake konkurente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi