Rovovska borba u Pragu: Chelsea uspio slomiti otpor Slavije

Liga Evrope, četvrtfinale

Rovovska borba u Pragu: Chelsea uspio slomiti otpor Slavije

Chelsea je večeras gostovao u Pragu kod Slavije u prvom duelu četvrtfinala Lige Evrope. Na kraju je Chelsea uspio slaviti minimalnu pobjedu, rezultatom 0:1.

Maruzio Sarri se odlučio za dosta jak sastav (Hazard je počeo na klupi), ali Chelsea u Pragu nije pružio jednu od svojih boljih partija.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, a od opasnijih se može izdvojiti pokušaj Williana iz 25. minute.

Treba istaći da je Chelsea u prvom poluvremenu imao tek dva šuta prema golu Slavije, a da nijedan nije išao u okvir gola. Slavia je imala tri pokušaja, jedan u okvir.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto više uzbuđenja, a Sarri je odlučio u igru ubaciti Hazarda, Kantea i Loftus-Cheeka.

Prijetio je Chelsea u nastavku preko Rudigera i Williana, dok su domaći imali opasne šanse u kojima su se našli Ibrahim Traore i Jan Boril.

Kada su već mnogi pomislili da će Slavija izvući sjajan rezultat, Chelsea nekako stiže do gola i velike prednosti pred revanš u Londonu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Igrala se 86. minuta kada je Willian sjajno ubacio pred gol, a Alonso glavom pogodio za konačnih 0:1.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi