Utakmica nije ni počela, a jednom marokanskom fudbaleru se srce cijepa od tuge

Stisnuo je zube i stigao u Katar

Utakmica nije ni počela, a jednom marokanskom fudbaleru se srce cijepa od tuge

Admin Čaušević

Maroko igra za historiju, ne svoje zemlje već i fudbala. Lavovi Atlasa su u prilici da postanu prva afrička selekcija u finalu Svjetskog prvenstva. Mnogi od marokanskih igrača su opušteni i nasmijani na terenu stadiona Al-Bayt, dok se jednom cijepa srce od tuge.

Reprezentacija Maroka je apsoltuno iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru. Iako je to ko rijetko ko očekivao Lavovi Atlasa su polufinalu i to nakon što su prethodno izbacili Portugal i Španiju.

Već u grupnoj fazi su pokazali snagu odigravši neriješeno protiv Hrvatske te pobijedivši Kanadu i Belgiju, ali je rijetko ko očekivao da će doći do same završnice.

Ipak ekipa koju je stvorio Vahid Halilhodžić, a sa klupe sada Walid Regragui je pokazala nevjerovatnu snagu i zasluženo je među četiri najbolje ekipe.

Za finale će Marokanci igrati protiv Francuske, susret će se igrati na stadionu Al-Bayt, a obje selekcije su već stigle na stadion te se upoznali sa travnjakom.

Oglasi

Među marokanskim igračima nalazio se i Amine Harit, jedan od igrača koji se sukobio sa Halilhodžićem, ali se poslije vratio u reprezentaciju.

Ipak, Harit nije imao priliku da zaigra na Mundijalu jer je ovaj 25-godišnjak sedmicu prije početka turnira pokidao križne ligamente.

Harit se večeras pojavio na stadionu u društvu ostalih saigrača. Kretoa se uz pomoć štaka i bio je vidno utučen, vjerovatno razočaran što neće moći pomoći saigračima.

Dok su neki bili nasmijani tipkajući na mobitele, neki su upućivali molitve Bogu, a Harit je izgledao zamišljeno i na neki način tužno što neće moći pomoći saigračima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nema sumnje da će Haritu biti mnogo teže posmatrati sve sa tribina jer će osjećati i veliko razočarenje jer je prije početka Mundijala bio planiran za startnu postavu.

Međutim, fudbaleru Marseillea svakako treba odati priznanje što je stisnuo zube i stigao u Katar da bude uz saigrače bez obzira što mu se srce cijepa od tuga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi