Navijači Marseillea izazvali pravi haos: Izboli redare, bacali baklje, rušili sve pred sobom

Na meču u Bilbau

Navijači Marseillea izazvali pravi haos: Izboli redare, bacali baklje, rušili sve pred sobom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Marseillea sinoć su pobjedom od 2:1 protiv Athletica u Bilbau ovjerili prolaz u četvrtfinale Evropske lige.

Međutim, ovaj duel su obilježili navijači francuskog tima koji su izazvali velike nerede ispred, ali i na stadionu.

Prvo su demolirali okolne objekte na gradskim ulicama, ali se tu nisu zaustavili. Izboli su dvojicu redara prilikom ulaska na stadion, a najteže je prošao jedan 57-godišnjak koji je uboden u vrat.

Nije to bilo sve. Na stadionu su bacali baklje na domaće navijače, a pogođen je jedan domaći navijač i tribine su u jednom trenutku bile prekrivene dimom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zbog ovih nereda klub će vjerovatno biti žestoko kažnjen, a ovo su novi veliki neredi u Bilbau, gdje su prije nekoliko sedmica haos napravili navijači moskovskog Spartaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi