Neredi i u Mostaru: Jedna osoba udarena automobilom, policija imala pune ruke posla

Obračun navijača

Neredi i u Mostaru: Jedna osoba udarena automobilom, policija imala pune ruke posla

E. Škorić

U Hercegovini je danas bilo poprilično nemirno jer su se sukobile dvije navijačke grupe.

Sarajevo je s 4:0 slavilo u Ljubuškom, a na stadionu Babovac viđene su nemile scene. Privedeno je šest navijača, a ima i povrijeđenih.

Neredi su se odvijali na područjima dva kantona, Zapadnihercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog. Djelovali su pripadnici MUP-a jednog, odnosno drugog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznati počinilac ili više njih su počeli da oštećuju vozila kojim su u Ljubuški doputovali navijači Bordo tima. Kada su vidjeli šta se dešava, navijači su potrčali sa tribina kako bi zaštitili svoju imovinu. Tom prilom otkinuli su i nekoliko stolica sa tribine stadiona Babovac.

Incident je trajao nekoliko minuta, a u jednom trenutku su se mogli čuti i pucnjevi. Tom prilikom zapaljena je i najmanje jedna baklja. Kako saznajemo u zrak je pucao jedan od mještana kako bi smirio situaciju i rastjerao okupljenje.

Neredi su se nastavili i u Mostaru, gdje je oštećeno nekoliko automobila, a jedna osoba zadobila je povrede neutvrđenog stepena. Jedna maskirana osoba je, prema saznanjima Klixa, udarena automobilom.

Na mjestu incidenta u Mostaru, naselje Balinovac, nalaze se brojne policijske jedinice te ekipe Hitne pomoći, ali srećom spriječen je žešći okršaj huligana. Tri osobe iz Sarajeva su privedene, objavio je portal Hercegovina.info.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz MUP-a HNŽ se navodi kako je cijela incidentna situacija počela u Ljubuškom, te se prenijela na mostarsko naselje Balinovac, gdje je grupa huligana pokušala presresti Sarajlije koji su u osobnom automobilu Peugeot nastavili kretanje, te su u bijegu autom udarili pješaka i udaljili se izvan grada gdje su ih policijske patrole službenika Policijske uprave Mostar presrele i uhitile.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi