Navijači Pijetlova na udaru zbog napuštanja tribina: Ostanite i aplaudirajte timu!

Simpatizeri Juventusa ih ispratili mašući dresovim Arsenala

Navijači Pijetlova na udaru zbog napuštanja tribina: Ostanite i aplaudirajte timu!

Tottenham je večeras poražen na Wembleyju u revanš meču osmine finala Lige prvaka. Juventus je nakon preokreta slavio sa 2:1, a kako je prvi susret završen rezultatom 2:2 Stara dama je došla do plasmana u četvrtfinale.

Ipak, Tottenham je pružio odličnu partiju i bio puno bolji rival sve dok Higuain nije savladao Llorisa.

Poveli su domaći u 39. minuti preko Heung-Mina, ali Juve stiže do preokreta u drugom dijelu. Prvo je za 1:1 pogodio Higuain u 64. minuti, da bi tri minute kasnije Dybala postigao gol za preokret.

Ipak, Tottenhamu je nedostajao samo jedan gol da barem izbori produžetke. Bili su Pijetlovi nekoliko puta u odličnoj šansi, ali je na kraju Stara dama uspjela odbraniti svoju prednost.

Upravo zbog činjenice da je Tottenhamu bio potreban samo jedan gol da izbjegne ili barem odgodi eliminaciju začuđujuće je da su navijači ove ekipe razočarani počeli napuštati tribine stadiona Juventusa prije zadnjeg sudijskog zviđuka. Dakle navijači Tottenhama su se počeli kretati prema izlazima 3 ili 4 minute prije kraja iako je njihova ekipa i dalje bila u prilici izbjeći poraz.

Ovakvo ponašanje navijača Pijetlova nije naišlo na dobar prijem u engleskoj javnosti, pa su se ubrzo našli na udaru korisnika društvenih mreža.

"Svim tim navijačima Tottenhama koji izlaze nekoliko minuta do kraja treba doživotno zabraniti dolazak na utakmice"; "Navijači Tottenhama napuštaju stadion tri minute do kraja, a treba im samo jedan gol za produžetke, stvarno to ne razumijem"; "Šokantno je da navijači Tottenhama odlaze ranije. Ostanite i aplaudirajte svom timu", samo su neki od komentara koji su se mogli pročitati na Twitteru nakon poteza pristalica Pijetlova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati da su navijači Juventusa nakon pobjede znali kako "bocnuti" pristalice Spursa, s obzirom da su se na tribinama stadiona Stare dame počeli pojavljivati dresovi Arsenala, ljutog rivala Tottenhama, pa su simpatizeri Pijetlova imali i adekvatan ispraćaj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti