Navijači Rumunije su sramota za ljudski rod!

Sramota je blaga riječ za ovo šta su oni uradili

Navijači Rumunije su sramota za ljudski rod!

S. Grebović

Večeras je reprezentacija Španije u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo došla do pobjede na gostovanju u Rumuniji sa 2:1.

Španci su poveli golom Sergija Ramosa sa bijele tačke u 29. minuti, da bi prednost udvostručio Paco Alcacer početkom drugog poluvremena. Počasni gol za Rumuniju postigao je novi igrač Galatasaraya Andone u 59. minuti. 

Prije početka meča dva saveza napravila su dogovor da susret počne minutom šutnje u čast tragično preminule kćerke Luisa Enriquea. 

Bivši selektor Crvene furije je ostao bez svoje devetogodišnje kćerke Xane, koja je izgubila životnu bitku sa rijetkim oblikom raka kostiju koji je imala. Sve se odvijalo prema protokolu, igrači obje ekipe su mirno stale na centar terena, a domaća publika je iz nejasnog razloga počela zviždati na sve to?!

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje nejasno zašto su to domaći navijači uradili, što je zaista, za svaku osudu!

Top Komentari

Mirsad
Ništa nije slučajno. Današnja Rumunija (Romania) nastala je u doba starog Rima (Roma), po kojem je i dobila ime, kao provincija u koju su protjerivani stanovnici Rima kriminalnog ponašanja (od ubica i silovatelja do kradljivaca i palikuća). Osim naziva ostao im je i jezik, kao veza sa starim Rimom - rumunski je jezik najsličniji italijanskom. E te i takve stanovnike Rumunije, njih oko 300.000 dovedoše sredinom 16.vijeka Turci, kao radnu snagu u Bosni. Po dolasku su rasloređeni na planinama Cincar i Romanija u okolini Sarajeva, te Vlašić u oolini Tfavnika. To je pravo porijeklo 99% pravoslavaca u Bosni, istih onih koje krajem 19.vijeka, iz političkih razloga, mprozvaše Srbima. Osim svega navedenog, da se jednom zauvjjek lbračunamo sa mitom o Srbima u Bosni, pogledajmo narodnu nošnju Srba u Srbiji i ovih 'Srba' u Bosni - ni nalik, ali zato je nalik na onu iz Rumunije..
35 1
mer12
ciganska drzava u Evropi...
29 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi