Navijači Tottenhama su sinoć prvi put izviždali Pochettina
Nakon pet godina provedenih na klupi Spursa, Pochettino je doživio da čuje prve zvižduke

Nakon pet godina na klupi

Navijači Tottenhama su sinoć prvi put izviždali Pochettina

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino sinoć je doživio nešto što mu se nije desilo za punih pet godina koliko boravi na klupi Spursa.

U susretu sa PSV-om pri rezultatu 0:1, Pochettino je u 62. minuti odlučio da iz igre izvede agilnog Lucasa Mouru, što se nije dopalo navijačima Tottenhama koji su izviždali svog trenera.

Pochettino je na teren poslao Llorentea, koji je dao veliki doprinos preokretu i pobjedi Tottenhama rezultatom 2:1.

"Navijače razumijem, a ovo je prvi put za pet godina da su odlučili da me kritikuju jer se nisu složili sa mnom. Ali, na kraju je bilo 2:1", započeo je Pochettino, te nastavio:

"Uvijek je teško donijeti neku odluku, a naravno da su navijači nekad razočarani. Oni žele da igrate sa devet ili deset napadača kada ste u zaostatku. Pokušavali smo naći rješenje, a rješenje je bilo da uvedemo Llorentea".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nekada ljudi govore da Pochettino nema plan B, ili plan C, a ja na to nemam šta da kažem. Ponavljam, razumijem tu reakciju, da sam ja bio na tribinama možda bih i ja zviždao", završio je Pochettino izjavu na tu temu.

Pobjeda nad PSV-om bila je prva u Ligi prvaka ove sezone, kojom su Spursi ostali u borbi za plasman u knock-out fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi