Turski navijači zauzeli jasan stav o izbjeglicama - ne žele ih

Jasna poruka sa tribina

Turski navijači zauzeli jasan stav o izbjeglicama - ne žele ih

E. Škorić

Turski navijači protiv su dolaska izbjeglica iz svih krajeva svijeta.

Prvo su nezadovoljstvo dolaskom izbjeglica iskazali navijači Bešiktaša, a sada i navijači Fenerbahčea.

Navijači Bešiktaša su prije nekoliko dana, za vrijeme utakmice turske Superlige protiv Rizespora, skandirali: "Ne želimo izbjeglice u našoj zemlji", a tom porukom vode se i navijači drugih timova.

Tokom utakmice Fenerbahče - HJK Helsinki, koja je odigrana sinoć u okviru play-offa Evropske lige, a u kojoj je domaći tim slavio s 1:0, navijači su skandirali protiv izbjeglica.

O sve većem broju imigranata u zemlji govorio je i sam predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Tokom svog govora Erdogan je naglasio kako Turska ne bi trebala biti "evropsko skladište za izbjeglice".

Također je naglašeno da u zemlji trenutno ima gotovo 5 miliona stranaca, od čega je više od 3,5 milijuna došlo iz Sirije, a 300.000 iz Sirije, dok se očekuje i veliki broj njih iz Afganistana.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/0smanlisporFK/status/1428457403830489097[/twitter]

Interes uzima dušu fudbalu: Zabio je gol karijere, krenuo da poljubi klupski grb i "izgubio se"

Moderni fudbal je više posao nego igra, pa su klubovima radi raznih sponzorskih ugovora u mnogim situacijama vezane ruke.

Već dugi niz decenija klupski grb je bio sastavni dio svakog dresa te praktično zaštitni znak svakog kluba. Bez obzira da li se radilo o domaćoj ili gostujućoj garnituri emblem je bio obavezan.

Međutim, kako moderni fudbal donosi razne inovacije te ponekad besmislene "revolucionarne poteze" tokom utakmica znaju nastati razne bizarne sitaucije.

Tako je Puma odlučila da uništi dušu pojedinim klubovima, barem na trećoj garnituri dresova za tekuću sezonu.

Oglasi

Dresovi su više nalik trening majicama, a umjesto grba na grudima je ispisano klupsko ime, a ispod logo generalnog sponzora.

Kada dječaci počinju igrati fudbal sanjaju da postignu gol za pobjedu i poljube grb na dresu voljenog kluba.

U susretu play-offa za Europa ligu Muhammed Gumuskaya je postigao zaista fenomenalan gol za pobjedu Fenerbachea protiv HJK-a sa 1:0.

Ovaj 20-godišnjak je nakon gola prilikom proslave krenuo da poljubi klupski grb, ali jednostavno se izgubio.

Nekoliko momenata je tražio emblem Fenerbahcea, ali ga jednostavno nije našao. U međuvremenu su mu prišli saigrači i počela je proslava...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Osim Fenerbahcea neki od velikana koji također neće imati grba na trećoj garnituri su Milan, Borussija Dortmund, Valencija, Marseille te Manchester City.

Top Komentari

Baboisback
Milijun???? Da nije mozda milion....idiote.
4 0
zevs
Pametno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi