Navijači Werdera se zahvalili rivalima: 100 gajbi piva poslano u njemačku prijestolnicu

Obećanje ispunjeno

Navijači Werdera se zahvalili rivalima: 100 gajbi piva poslano u njemačku prijestolnicu

Werder Bremen se uspio spasiti direktnog ispadanja u Cvajtu, u zadnjem kolu Bundeslige.

Tim iz Bremena je u ključnom, zadnjem meču regularnog dijela sezone razbio Keln sa 6:1 i dočekao kiks Fortune Dusseldorf, pa je izbjegao direktan put u drugi rang - razigravaće sa Heidenheimom za Bundesligu.

Union Berlin je bio taj koji je spasio Werder s obzirom da je klub iz njemačke prijestlonice u zadnjem kolu pobijedio Fortunu koja je tako ostala ispod crte.

Prije same utakmice, navijači Werdera su obećali da će u slučaju da rezultat meča Union Berlin - Fortuna bude išao njihovom timu u korist počastiti rivale iz Berlina - pivom.

Plan je bio skupiti oko 2200 eura kako bi se rival počastio sa 100 gajbi piva. Union Berlin je slavio, a navijači Werdera počeli uplaćivati novac, pa je gore navedena cifra premašena dvostruko.

Tako će put Berlina 100 gajbi piva, dok će ostatak novca biti uplaćen jednoj organizaciji koja se bavi društveno korisnim aktivnostima i koja sarađuje sa Union Berlinom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"100 gajbi piva za Felixa, Anthonyja i ostale", bilo je zvanično ime akcije navijača Werdera. Anthony Ujah i Felix Kroos su nekadašnji igrači Werdera koji igraju za Union Berlin.

Prvu utakmicu razigravanja za Bundesligu Werder igra već večeras (20:30h), na svom stadionu. Tim iz Bremena je favorit protiv Heidenheima, pa kladionica MOZZART na pobjedu Werdera nudi kvotu 1.55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za večerašnji duel Werdera i Heidenheima!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.