Mala navijačica Lechije prerano napustila svijet, slovački golman jecao od tuge tokom minute šutnje

Poljska

Mala navijačica Lechije prerano napustila svijet, slovački golman jecao od tuge tokom minute šutnje

E. Škorić

Iskusni slovački golman Dušan Kuciak (37) nije se mogao obuzdati večeras tokom meča poljske Ekstraklase između Lechije Gdansk i Legije iz Varšave.

Derbi 33. kola u Poljskoj počeo je u 20 sati, a Kuciak je počeo kao golman domaćeg tima, no prije utakmice održana je minuta šutnje u čas tragično preminule 14-godišnje navijačice Lechije.

Zosia Chrzanowska rođena 2009. godine prerano je napustila život i klub je prije derbija priredio minutu šutnje u njenu čast, ali to je kod golmana Kuciaka izazvalo silne suze od tuge i bola. Tužnu scenu možete pogledati na OVOM linku.

Zosia je sahranjena u ponedjeljak 15. maja na groblju Lostowicki u Gdanjsku, a od nje su se oprostili porodica, prijatelji, navijači Lechije i igrači tog kluba.

Posljednji ispraćaj Zosije

Djevojčica je nakon duge bolesti preminula u ponedjeljak, 8. maja. Kako je objavio sam poljski klub, od djetinjstva je podržavala Lechiju, te je putovala na razna gostovanja.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Navijači Lechie Gdansk odali su počast svojoj maloj prijateljici tokom ligaške utakmice u Mielecu, gdje su izvjesili transparent posvećen njoj. Na kišom poplavljenom groblju bili su i navijači bijelo-zelenih s bakljama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi