Nazire se transfer: Povratak Gorana Pandeva na veliku scenu?
(Foto: EPA) Goran Pandev od 2015. godine brani boje Genoe

Legendarni Makedonac još ima šta ponuditi

Nazire se transfer: Povratak Gorana Pandeva na veliku scenu?

Goran Pandev, legendarni Makedonac, još uvijek ima šta ponuditi na fudbalskom terenu, iako će na ljeto napuniti 37 godina.

Makedonski napadač se bez ustručavanja može okarakterisati kao jedan od kultnih likova Serije A, u kojoj je proveo većinu svoje profesionalne karijere. Prvi put je na Apenine stigao još davne 2001. godine kada se pridružio juniorskom timu Intera.

Upravo bi se, u suton svoje karijere, Goran Pandev mogao vratiti na veliku scenu - u Inter, klub koji ove sezone pokušava skinuti Juventus sa trona.

Inter gaji ambicije i u Kupu Italije, pa je Conteu potrebna širina u svim "linijama" ekipe.

Sada je Conteu potrebno pojačanje i u napadu s obzirom na suspenziju Lautara Martineza u Seriji A, te na neizvjesnu situaciju sa Alexisom Sanchezom, a italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio danas tvrdi da Nerazzurri ozbiljno razmišljaju o Goranu Pandevu kao "last minute" rješenju.

Navodno u Pandevu, svom nekadašnjem igraču, Nerazzurri vide odlično privremeneno, jeftino rješenje za špic napada, ali tek treba vidjeti da li će Inter zaista krenuti u realizaciju ovog transfera i pregovore sa Genoom i da li će stići završiti posao do kraja prelaznog roka.

Bez obzira na punih 36 godina i najave o završetku karijere po okončanju tekuće sezone, Goran Pandev itekako još može dati puno toga za svoj tim. Tako je ove sezone u dresu Genoe odigrao 18 utakmica u Seriji A, postigao pet golova i upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Goran Pandev je karijeru počeo u makedonskom FK Belasica, da bi potom u Italiji branio boje Intera, Spazije, Ancone, Lazija, Napolija i Genoe, u koju je stigao 2015. godine nakon kratke epizode u turskom Galatasarayju.

Makedonac iza sebe ima 428 nastupa u Seriji A, a najviše ih je skupio u dresu Lazija - 192.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi