Nazvao Guardiolu, tražio da igra, ali uzalud: "Nisam znao je li šta uzimao..."

Osvojio Afrički kup nacija

Nazvao Guardiolu, tražio da igra, ali uzalud: "Nisam znao je li šta uzimao..."

Admin Čaušević

Manchester City je nastavio sa žetvom trofeja u Engleskoj. Poslije boljeg izvođenja penala nad Liverpoolom jučer je osvojen Community Shield.

Ryad Mahrez nije igrao na ovom meču iako je bio spreman, međutim Pep Guradiola nije želio da ga koristi zbog mogućeg anti-doping testa.

Španski stručnjak je poslije utakmice kazao kako ga je Alžirac nazvao i tražio da igra, ali menadžer Građana nije želio rizikovati.

"Riyad me nazvao i rekao: 'Želim igrati protiv Liverpoola'. Ja sam odgovorio: 'I više si nego dobrodošao'. Ali nismo znali da li je uzimao nešto... kao lijekove", objasnio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dakle, postojao je rizik od dopinga jer naši ljekari ne znaju koje tačno lijekove je uzimao. Na sreću bit će spreman za duel prvog kola protiv West Hama."

Mahrez je s Alžirom osvojio Afrički kup nacija zbog čega je dobio nešto duži odmor te je propustio prvu fazu priprema.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti