Ne da mu đavo mira: Trener otjerao Balotellija s treninga

Šta se dešavalo u trening centru Brescije?

Ne da mu đavo mira: Trener otjerao Balotellija s treninga

Mario Balotelli je ljetos stigao u Bresciju, kao slobodan igrač pošto je krajem prošle sezone okonačana njegova epizoda u Marseilleu.

Nestašni "Super Mario" je izdržao skoro do kraja novembra, a da u svom klubu ne napravi neki veći incident.

Međutim, sada italijanski mediji prenose da je trener Brescije Fabio Grosso danas otjerao Balotellija sa treninga prvog tima.

Prema pisanju nekoliko italijanskih portala, Grosso je pola sata prije kraja treninga uzviknuo: "Mario idi, Mario idi!".

Balotelli, koji je navodno na trening došao izuzetno nervozan, je poslušao, otišao u svlačionicu, a nakon što se presvukao svojim automobilom odjurio kući.

Brescijina služna za odnose s javnošću se ograničila na kratko obrazloženje: "Balotellija je Grosso zamijenio tokom taktičkih testova mini-ekipa i on je ranije otišao u slvačionicu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, već su se pojavile informacije da je Balotelli istjeran sa treninga nakon sukoba sa jednim saigračem. Potvrde da je do takvog incidenta zaista došlo, međutim, nema.

Uzrok Balotellijeve nervoze može bii i odluka Nacionalnog žalbenog suda FIGC da ukine parcijalnu suspenziju stadiona Verone koja je izrečena nakon što su navijači pomenutog tima rasistički vrijeđali napadača Brescije. Istočna tribina Bentegodija je trebala biti zatvorena, ali je ova odluka ukinuta i naređena dodatna istraga kako bi se ispitali navodi iz žalbe Verone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi