Ne mogu bez Messija: Paragvaj šokirao Argentinu

Paragvajci odnijeli tri boda

Ne mogu bez Messija: Paragvaj šokirao Argentinu

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je svojim navijačima priredila još jedno neugodno iznenađenje na domaćem terenu.

Argentinci su sinoć na stadionu Mario Kempes ugostili Paragvaj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon remija u prethodnom kolu navijači domaće ekipe očekivali su pobjedu i ponovni povratak u sami vrh tabele.

Ipak, Paragvajci su uspjeli šokirati Gaučose i odnijeti tri boda iz Cordobe. Gostujuća selekcija do prednosti je stigla u 18. minuti kada je mrežu Argentine zatresao Gonzalez. Nakon primljenog gola domaći su na sve načine pokušali da dođu do izjednačenja, ali nisu uspjeli.

Najbolju šansu da Argentinu vrati u igru imao je Sergio Aguero na samom početku drugog poluvremena kada je promašio penal. I ova utakmica bila je dokaz da Argentinci jednostavno ne mogu bez Lionela Messija.

Argentina je sada peta sa 16 bodova iz deset utakmica, dok je Paragvaj šesti sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, 10. kolo:

Argentiva - Paragvaj 0:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi