Ne samo da se vraća u Seriju A, već će Mario Mandžukić ponovo zarađivati ozbiljan novac

Iako je na zalasku karijere

Ne samo da se vraća u Seriju A, već će Mario Mandžukić ponovo zarađivati ozbiljan novac

Juventus je zimus odlučio da mu vjerni ratnik, Mario Mandžukić nije potreban, a iskusni Hrvat je otišao put Katara i potpisao unosan ugovor sa tamošnjim Al Duhailom.

Međutim, nije se iskusnom napadaču svidjelo u Kataru, pa je početkom ovog mjesca raskinuo ugovor.

Iako su mu pune 34 godine i na zalasku je karijere, za Mandžukića itekako i dalje ima interes i to najviše iz Italije.

Spisak klubova zainteresovanih da angažuju Mandžukića iz dana u dan, barem prema medijskim špekulacijama, postaje sve veći.

Nakon Rome, Milana, Intera i povratnika u Seriju A Beneventa, sada se u priču uključila i Fiorentina i navodno je trenutno najkonkretnija.

Šta više, danas su se pojavile informacije da je Fiorentina jako blizu da osigura Mandžukićev potpis, a tim iz Firence iskusnom Hrvatu nudi i poprilično bogat ugovor, posebno uzmu li se u obzir njegove godine.

Navodno je sa Artemio Franchija Mandžukiću ponuđen dvogodišnji ugovor ukupno vrijedan oko šest miliona eura. Dakle, Mandžukiću se garantuju tri miliona eura po sezoni, a tu je i opcija produženja saradnje za dodatnu godinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Može se reći da je Fiorentina napravila dobar potez kada je bez obeštećenja dovela iskusnog Riberyja, a sada Viole žele ponoviti nešto slično sa Mandžukićem.

A Mandžukić bi mogao svojim iskustvom itekako pomoći i razvoju mlade ofanzivne linije Fiorentine...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi