U Juventusu su čuli da Buffon ide u Barcelonu, a onda su uzeli stvar u svoje ruke

Znali su da ih ne može odbiti

U Juventusu su čuli da Buffon ide u Barcelonu, a onda su uzeli stvar u svoje ruke

Endin Čaušević

Iskusni italijanski golman Gianluigi Buffon vratio se u Juventus s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Buffon je prošlog ljeta napustio Staru damu nakon što mu je istekao ugovor i nije dobio šansu da produži saradnju. Odbio je završiti karijeru i potpisao je za PSG na jednu godinu.

No, na kraju ove sezone nije htio ostati u Parizu, ali je najavio da će sigurno braniti barem još jednu sezonu. I onda kada to niko nije očekivao Juventus mu je poslao ponudu koju Buffon jednostavno nije mogao odbiti.

Buffon je nakon potpisa ugovora poručio da je to jednostavno njegov dom i da se poziv kluba za koji ste branili skoro 18 godina ne može odbiti.

Međutim, italijanski mediji objavili su jutros zanimljivu priču zbog čega je Juventus ponudio Buffonu ugovor. Kako piše La Gazzetta dello Sport Buffon je imao ponudu Barcelone koju je ozbiljno razmatrao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Katalonski klub mu je ponudio mogućnost da bude rezervni golman naredne sezone protiv čega Buffon nije imao ništa protiv. No, kada su u Juventusu čuli za to odlučili su da ga zovu i ponude istu opciju jer su znali koga će legendarni Gigi na kraju izabrati.

No, mnogi su poručili da je Juventus i prošlog ljeta mogao ostaviti Buffona, ali je ovaj golman pokazao svoju veličinu jer je zaboravio na prošlo ljeto i fokusirao se samo na narednu sezonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha. Jaoooo koja šuplja. Lik se vratio u Italiju da prekuca Maldinijev rekord. A prvo je uzeo lovu Parizu. Nije niko naivan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi