"Ne znam u čemu je problem, ako treba nazvat ću Prosinečkog i riješiti to..."

Mujčin o nepozivanju Hajrovića u reprezentaciju

"Ne znam u čemu je problem, ako treba nazvat ću Prosinečkog i riješiti to..."

Koliko za Dinamo važi onda legendarna fraza - nema stranca do Bosanca, najbolje se može vidjeti po ovosezonskim igrama Izeta Hajrovića. 

Bh. internacionalac je u kratkom roku postao jedan od ključnih Dinamovih igrača, uspio se u potpunosti revizalizirati i damas nudi praktički najbolje igre u dosadašnjoj karijeri. Kao da ga je neko dotaknuo čarobnim štapićem...

Danas se bez Hajrovića ne može zamisliti udarna postava Dinama. Njegov je doprinos u ovosezonskim evropskim izdanjima plavog društva ogroman, međutim koliko god da mu dobro ide u plavom dresu, poziv u reprezentaciju BiH i dalje izostaje, iako je selektor Robert Prosinečki i sam u nekoliko navrata sipao pohvale na Hajrovićev račun.

Da Hajrović može puno donijeti Zmajevima mišljenja je i Edin Mujčin, plava desetka u jednoj od najljepših, zlatnih era maksimirskog kluba.

"Izet je već bio u reprezentaciji, poznaje te igrače. Malo je takvih koji su tako kvalitetni na toj poziciji. Ne znam u čemu je problem, zašto ga nema u reprezentaciji, svi mi moramo poraditi na tome da se on vrati tamo gdje po kvaliteti i pripada. Ma, ako treba nazvat ću ja svog prijatelja Robija i riješiti to, haha", kazao je Mujčin, prenosi 24sata.hr, pa nastavio:

"Prvi put sam Hajrovića zapazio dok je igrao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u dresu BiH, kada je protiv Slovačke zabio fenomenalan gol. Odmah me oduševio, pomislio sam 'uh, kakvu ovaj mali ima bombu', a BiH se tada plasirala na veliko takmičenje. Moj prvi dojam o njemu bio je odličan, a njegove predstave u Dinamu pokazuju kako sam bio u pravu", kaže Mujčin o današnjem krilnom igraču Dinama.

Hajroviću je dao i savjet...

"Kod njega ne treba ništa popravljati, samo neka nastavi ovako. I da ne pomisli kako je poslije tri dobre utakmice velika zvijezda. Samo neka nastavi ovako, navijači će ga dugo voljeti", dodao je.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je u pitanju reprezentacija, posljednji put za naš nacionalni tim Hajrović je igrao u oktorbu 2017. godine. Bio je to meč protiv Estonije u kojem je ujedno i bio strijelac dva pogotka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
E neka će on to rješiti
1 0
ibrahim51
Prosinecki mozda vise zove senere, desidente. Da o lopovlucima cijeli svijet prica i pise.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi