Ne žuri im se: Iz Saveza tvrde da selektora neće izabrati 12. decembra

Ništa od imenovanja

Ne žuri im se: Iz Saveza tvrde da selektora neće izabrati 12. decembra

Iako je za 12. decembar zakazana sjednica na kojoj se očekivalo da 15 "veličanstvenih" imenuje novog selektora Zmajeva od toga neće biti ništa. 

Nakon što su prije neka dva mjeseca dali bezrezervnu podršku sada već bivšem selektoru pa onda promijenili mišljenje te sa njim raskinuli saradnju, čelnici FSBiH su u potrazi za nasljednikom Roberta Prosinečkom. Međutim, očito da se vladarima bh. fudbala ne žuri, što i ne čudi s obzirom na njihove štetne odluke po nacionalni tim u bliskoj prošlosti. Treba im vremena kako bi sve pripremili što se i navodi u saopštenju koje je danas objavljeno na zvaničnoj stranici Saveza.

"Pojedini mediji i web portali su prenijeli potpuno netačnu informaciju o sadržaju naredne sjednice Izvršnog odbora. Ne osporavajući želju određenog broja medijskih kuća za eksluzivitetom i objavom „informacija iz prve ruke“, dužni smo širu bh. javnosti izvjestiti da na ovoj sjednici neće biti izbora niti imenovanja novog selektora, kao ni analize utakmica „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine", navodi se na stranici Saveza i dodaje:

"Premijerligaško takmičenje, koje je u nadležnosti NS/FS BiH će biti tema posebne sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana do kraja tekuće godine. Na sjednici koja će biti održana 12.12.2019. godine, a kako je navedeno u dnevnom redu, će biti urađena analiza dosadašnjih rezultata „A“ selekcije u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2020, a uz to će biti sačinjen plan za imenovanje selektora. Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama, kako na tribinama tako i na terenu, sami sebi otvoriti put i za drugu utakmicu baraža, te konačno ostvariti san plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iz Saveza dodaju da će o svim pojedinostima, a u vezi sa aktivnostima oko izbora novog selektora „A“ reprezentacije, javnost biti blagovremeno informisana i na vrijeme upoznata.

Top Komentari

Incognito
Dusko Bajevic...
6 0
seyof1
Ma ja, sta ce nam selektor raspravite vi bitnije stvari kao sto su koliko dici cijenu karata za prvu utakmicu baraza i eventualno drugu, izabrati koje reklame staviti (ko vise plati)... i tako te bitne stvari a selektor...... manje vise
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi