Nebić: Nadam se da ćemo se kući vratiti sretni i zadovoljni

Kapiten NK Iskra za SportSport.ba

Nebić: Nadam se da ćemo se kući vratiti sretni i zadovoljni

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre u subotu će u derbiju 24. kola Druge lige FBiH u goste FK Vitez.

Bugojanci su lider na tabeli, te suvereno gaze ka Prvoj ligi Federacije BiH, a u subotu im odgovara i remi s kojim bi došli na korak do šampionske titule.

Ipak, svjesni su da neće biti lako, te moraju biti pravi, ukoliko se žele kući vratiti sa bodovima. Optimista pred ovaj meč je i kapiten Bugojanaca Elvedin Nebić koji je govorio za SportSport.ba.

"Utakmica sa Vitezom je od velikog značaja za nas jer sa osvojenim bodovima mi smo i definitivno prvaci. Očekujem tešku utakmicu, ali mislim sa pravim pristupom svakog igrača da rezultat neće izostati. Radili smo dobro cijelu sedmicu, kako fizički tako i taktički, jer mislim da će u ovoj tekmi prevladati pamet i hladna glava. Ekipa Viteza ima par dobrih pojedinaca koji su jako neugodni u igri jedan na jedan, te smo podredili sve kako bi eliminisali protivnika na što manji broj šansi na naš gol", jasan je bio Nebić.

"Moramo biti čvrsti i agresivni na lopti i iz toga napraviti dobar kontranapad i zabiti gol. Nadam se da će to biti pravi derbi uz korektnu i fer igru i ovim putem pozivam sve naše vjerne navijače da dođu u Vitez i dadnu podršku, jer to ovi momci zaslužuju, te da ako Bog da se kući svi vratimo sretni i zadovoljni", dodao je Elvedin Nebić kapiten NK Iskra Bugojno.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra će u Vitezu biti oslabljena neigranjem napadača Mirnesa Gurbete koji je u prošlom kolu zaradio svoj treći žuti karton. Meč na Gradskom stadionu u Vitezu počinje u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi