Nedavno se probudio iz kome, a sada Ajax raskinuo ugovor s njim

Nouri se dobro oporavlja

Nedavno se probudio iz kome, a sada Ajax raskinuo ugovor s njim

E. Čaušević

Abdelhak Nouri nekada je bio velika nada Ajaxa, ali je njegova karijera prekinuta na užasan način.

Naime, prije skoro tri godine u prijateljskoj utakmici Ajaxa i Werdera iz Bremena ovaj mladi fudbaler doživio je srčani udar na terenu. Nouri je pretrpio oštećenja na mozgu zbog kojih je više od dvije godine bio u komi.

Bivši holadnski fudbaler danas ima 22 godine i njegov oporavak ide prema planu. Nouri može konačno komunicirati sa svojom porodicom koja mu je velika podrška.

I Ajax je tada poručio da će Nouri biti zbrinut do kraja života, ali čini se da su se stvari promijenile. Ajax treba isplatiti odštetu njegovoj porodici, no ne mogu se dogovoriti oko iznosa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nouri je sve do prije nekoliko dana bio na ugovoru s holandskim klubom koji je trebao isteći na kraju sezone. No, automatski bi se produžio na još godinu dana što u Ajaxu nisu željeli.

Holandski mediji objavili su da je Ajax odlučio raskinuti ugovor s Nourijem, a on bi trebao dobiti odštetu. Klub nudi oko pet miliona eura, dok njegova porodica želi duplo više.

Top Komentari

Armin1918
Cigančad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi