Kakvi dani za Nediljka Labrovića! Sinoć ga obradovao Dalić, a sada završava transfer u Bundesligu
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Golman HNK Rijeka

Kakvi dani za Nediljka Labrovića! Sinoć ga obradovao Dalić, a sada završava transfer u Bundesligu

Eldar Ganibegović

Zlatko Dalić sinoć je objavio spisak 26 igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a jedan od njih je nakon te vijesti saznao da bi uskoro mogao iz HNL preći u Bundesligu.

Poslije sjajne sezone na golu HNK Rijeka u kojoj je na 41 utakmici čak 20 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom, Nediljko Labrović "kupi kajmak".

Hrvatski golman ostao je bez trofeja, iako je Rijeka bila u igri za duplu krunu sve do maja mjeseca, no zato su već u junu uslijedili bolji dani za njega.

Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, sinoć je potvrdio 26 imena na koje će računati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a na spisku se nalazi i on.

Dan nakon toga, njemački mediji, konkretno Kicker, pišu da bi Labrović ovog ljeta mogao put Njemačke i to u Augsburg.

Oglasi

Ovaj 24-godišnji golman je u užem krugu kandidata za prelazak u Augsburg, koji želi da pojača konkurenciju na golmanskoj poziciji.

Labrović bi bio konkurent Finnu Dahmenu, koji je prošlog ljeta stigao u Mainz i brzo postao prvi golman. No, u Augsburgu nisu potpuno zadovoljni njegovim nastupima.

Iz izvora bliskih Labroviću, za SportSport je također potvrđeno da se nešto "kuha" i da bi posao uskoro mogao biti završen.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dion-Drena Beljo i Kristijan Jakić bi ga sigurno lijepo dočekali u Augsburgu, a naravno i bh. napadač i kapiten ove ekipe, Ermedin Demirović, pa problema s prilagodbom ne bi imao.

Sada prvo slijedi operacija zvana EURO 2024, a reprezentacija Hrvatske smještena je u grupu smrti zajedno sa selekcijama Italije, Španije i Albanije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi