Neil Lennon potvrdio: Jedan od glavnih igrača Celtica ne dolazi na Koševo

Rogic propušta prvi meč

Neil Lennon potvrdio: Jedan od glavnih igrača Celtica ne dolazi na Koševo

Edmir Škorić

Prema riječima menadžera Celtica Neila Lennona, veznjak Tom Rogic neće biti spreman za meč na Koševu.

Celtic 9. jula dolazi u Sarajevo na prvi meč prvog pretkola Lige prvaka, a Rogic zbog problema sa zglobom i koljenom neće biti u timu.

Rogic nije igrao ni jučer u prijateljskom meču protiv Wienera na pripremama u Austriji i Lennon je svjestan da playmaker mora da odmori još neko vrijeme.

"Tom je u finalu Kupa povrijedio zglob i znali smo da će trebati nekoliko sedmica da se oporavi. Nije došao u Austriju jer radi na rehabilitaciji kod kuće, a nadamo se da će do kraja sedmice uspjeti da krene s vježbama na terenu. Još krajem prošle sezone je imao problema s koljenom", kazao je Lennon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kieran Tierney se također vratio u Škotsku da dovrši rehabilitaciju", dodao je menadžer škotskog prvaka. Tierney je igrač za kojim trenutno ludi Arsenal i jedan od najperspektivnijih u sastavu škotskog prvaka, ali i na Otoku.

Rogic je reprezentativac Australije hrvatskih korijena, u Celticu je još od 2013. godine. Prošle sezone je odigrao 35 mečeva i postigao je pet golova uz šest asistencija.

Top Komentari

Taceoni
Bilo kako bilo ko igrao i neigrao 0:5
0 11
Incognito
Hajde rajvo!!☆
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti