Neka igre započnu: Za vikend se nastavlja Prva liga FBiH
Sedam susreta na rasporedu je u subotu,a jedan u nedjelju.

Ko će prvi kroz cilj, a ko u niži rang?

Neka igre započnu: Za vikend se nastavlja Prva liga FBiH

S. Mlaćo

Sve je spremno za nastavak drugog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Uzbuđenja sigurno neće nedostajati, s obzirom na stanje na tabeli, kako u vrhu, tako i na dnu.

Jesenji prvak FK Velež put do nove pobjede će tražiti na svom terenu protiv HNK Čapljina. Olimpik će također biti domaćin. Na Otoku stiže NK Vitez koji će sigurno imati veliki problema kako bi očuvao prvoligaški status.

Jedinstvo će u goste Bosni kojoj treba pravo čudo ukoliko želi izbjeći ispadnje, dok se jedan od derbija donjeg dijela tabele igra u Novom Travniku gdje istoimeni domaćin dočekuje Slaven iz Živinica.

Derbi se igra i u Gračanici gdje Bratstvo dočekuje NK TOŠK. Domaći rijetko gube na svom terenu, dok gosti imaju veoma kvalitetnu momčad, što su pokazali i u jučerašnjem meču četvrtine finala Kupa BiH protiv Zvijezde na Banja Ilidži (0:2).

Zvijezda sa skorom kompletnim novim timom dočekuje neugodno Orašje, a uzbuđenja neće nedostajati ni u Jajcu. Metallegheu protiv Rudara igraju samo tri boda i sigurno će izabranici Salima Durakovića učiniti sve da to i ostvare.

Sedam susreta igra se u subotu, a jedan u nedjelju.

Raspored 16. kola Prve lige FBiH:

Subota (15:00)

FK Velež - HNK Čapljina

NK Bosna - NK Jedinstvo

NK Bratstvo - NK TOŠK

NK Novi Travnik - NK Slaven

NK Metalleghe BSI - FK Rudar Kakanj

NK Zvijezda - HNK Orašje

FK Goražde - FK Igman

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja (15:00)

FK Olimpik - NK Vitez

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi