Nekada bedem u Premijer ligi, a sinoć na udaru atomskog napada: "Uff... To su vanzemaljci"

Veliko iskustvo za Aleksandra Vukotića

Nekada bedem u Premijer ligi, a sinoć na udaru atomskog napada: "Uff... To su vanzemaljci" · Intervju

A. Čaušević

Rijetkim igračima sa premijerligaških terena se ukaže prilika da makar jednom u karijeri zaigraju protiv najvećih svjetskih asova. To se sinoć desilo Aleksandru Vukotiću, nekadašnjem defanzivcu Krupe. 

Vukotić je zbog svoje visine od 2.01 metara bio pravi bedem u posljednjoj liniji Krupe i tada sigurno među najboljim štoperima bh. prvenstva. Trenutno nastupa za Beveren koji je igrao protiv glamuroznog PSG-a.

"Veliki dan za sve nas, imamo mladu ekipu, utakmica je bila veliko iskustvo, pitanje da li će ikada više igati protiv takvih igrača kao što su Neyma, Mbappe i Icardi", kazao je Vukotić na početku razgovora za SportSport.ba.

Igralo se četiri puta po 30 minuta, a na kraju su Parižani odnijeli ubjedljiv trijumf sa 7:0, ali Vukotić uopšte ne žali zbog toga te bi vrlo rado ponovo iskustvo s Parka Prinčeva.

"Sve bih isto vratio da mogu, nek se rezultat ponovi samo da još malo igramo sa njima."

Nekako je logično bilo pitanje ko je opasniji. Neymar ili Mbappe?

"Šta god da ti kažem slagao bih te. Ne zna se od koga prijeti veća opsanost. Ili od njih ili od Icardija. I njihov drugi tim koji je poslije ušao. Sve su to strašni igrači."

Korpulentni štoper je dobio i crveni karton zbog igranaja rukom kojeg prema njegovom mišljenju nije bilo.

"Ruka nije bila, dva puta me lopta pogodi u međunožje, a sudija svira penal. Mislim da im nije potrebna sudijska pomoć u takvoj utakmici, pogotovo protiv nas gdje su oni jači 10 puta."

Bilo kakvo poređenje sa Premijer ligom BiH gdje je igrao od 2015. do 2018. godine bilo bi suludo.

"Ne može se to porediti, počevši od uslova, stadiona, igrača...Premijer liga je stvarno daleko iza."

Koja je prava riječ za opisati Neymara, Di Mariju, Mbappea, Icardija? Malo je zastao, pa odgovorio.

"Ufff... Vanzemaljci. Možda protiv nas nisu htjeli, ali svakom kontaktu s loptom vidi se razlike i nisu bez razloga među najboljim igračima."

Uskoro očekuje i odlazak iz Beverana. Proteklih sedmica spominjao se transfer u Mechelen, ali čini se da je Glasgow naredna destinacija.

"Nadam se da će se riješiti što prije. I dalje je Celtic u opticju, vidjet ćemo šta će biti. Ovdje me si ne ostaje. Ovdje je cirkus. Jedan dan smo ispali, drugi nismo, bilo je nekih žalbi..."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Neizbježna tema je bila i Krupa te povratak ovog kluba u Premijer ligu.

"Krupa zaslužuje da igra u Premijer ligi još dugo godina, među najdzravijim su klubovima u BiH. Nikad nam nisu ostali dužni, po organizaciji i što plaćaju redovno zaslužuju da su u Premijer ligi", rekao je Vukotić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

amarosim
Gledao sam kompletnu utakmicu,momak je odigrao strasnu utakmicu,na stranu autogol, i smijesan crveni sto je dobio od strane zenskog sudije. Nadam se da ce ti se kockice poslozit u nastavku karijere.
6 0
nedoni46
Ovo onaj bedem sto je protiv zelje uvijek kiks pravio ne bil ga kupili?
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi