Nekada je igrao sa velikim zvijezdama u Premier ligi, a sada igra u četvrtoj ligi sa amaterima
Pavlyuchenko je u Tottenhamu odigrao 78 utakmica i postigao je 21 gol

Karijera bivšeg igrača Tottenhama je otišla u neočekivanom pravcu

Nekada je igrao sa velikim zvijezdama u Premier ligi, a sada igra u četvrtoj ligi sa amaterima

S. Pašalić

Kada je 2008. godine za 17.4 miliona eura iz Spartak Moskve stigao u Tottenham, Roman Pavlyuchenko je bio jedan od najskupljih igrača Spursa.

Pavlyuchenko je karijeru započeo u Dinamu iz Stavropola, nakon čega je igrao za Rotor iz Volgograda i Spartak iz Moskve u kojem je proveo pet godina i upisao 141 nastup i postigao 69 golova.

Nakon toga je prešao u Tottenham u kojem je tada igrao i sadašnji igrač Reala Luka Modrić.

Karijera Modrića je otišla uzlaznom putanjom te je na kraju stigao do Kraljevskog kluba i osvojio brojne trofeje, pa čak i Zlatnu loptu, ali je karijera Pavlyuchenka otišla u drugom smijeru.

U Tottenhamu je proveo četiri godine, a nakon toga se vratio u Rusiju gdje je igrao za Lokomotiv iz Moskve, Kubanj Krasnodar, Ural i Ararat.

Rus je prošlog ljeta stigao u ekipu Znamje iz Noginska. Prošlog ljeta je potpisao ugovor s klubom iz Moskovske Oblasti dogovorio sa upravom da igra samo domaće utakmice.

Iako se u debiju nije upisao u listu strijelaca, oduševio je svojom pojavom navijače na tribinama. Pavlyuchenko je za reprezentaciju Rusije odigrao 51 utakmicu i postigao 21 gol, a najveći uspjeh sa reprezentacijom mu je bilo četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije