Nekadašnji as Reala se vratio iz penzije i večeras izborio Erediviziju, ali ima jedan "problem"

Drenthe slavi sa Spartom

Nekadašnji as Reala se vratio iz penzije i večeras izborio Erediviziju, ali ima jedan "problem"

E. Škorić

Sparta iz Rotterdama slavila je sa 2:0 u Doetinchemu protiv Graafschapa i sa ukupnih 3:2 plasirala se u Erediviziju.

U odlučujućim mečevima razigravanja za viši rang Sparta je bila uspješnija od Graafschapa, pa nas naredne sezone očekuju gradski derbiji Sparte i Feyenoorda.

U prvoj utakmici Graafschap je kao gost slavio s 2:1, ali je pred svojim navijačima poražen rezultatom 2:0.

Dervisoglu u 74. i Auassar u 84. minuti donijeli su pobjedu Sparti i na kraju veliko slavlje.

Među slavljenicima je bio i Royston Drenthe, nekadašnja nada madridskog Reala i 32-godišnjak kojeg pamtimo po dugoj kosi.

Drenthe je 2016. godine objavio kraj karijere rekavši da mu je "dosta svega u nogometu, posvetit ću se repu", ali ubrzo je promijenio odluku. Od ljeta 2018. je u Sparti s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor i evo isplatilo se.

Drenthe je za Rael odigrao 46 mečeva, a zanimljivo da je karijeru počeo u Feyenoordu, rivalu njegovog današnjeg kluba Sparte. Igrao je i u Herculesu, Evertonu, Alaniji Readingu, Sheffieldu, Kayseriju, Baniyasu...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Možda neće biti jednostavno Drentheu ako ostane da igra protiv Feyenoorda, nema sumnje da će u tim mečevima biti posebno emotivan...

"Ne znam šta će se dešavati sljedeće sezone, ali sada želim da uživam u ovom trenutku. Došao sam iz penzije, pa ovo je čarobno", kazao je Drenthe nakon meča.

Top Komentari

lega
Ali ima problem a to je da tebi novinaru ne vem mater lazljivu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi