Sjećate li se Roystona Drenthea? Kosu više nema, ali je napokon postigao gol...

Nekada jedan od najtalentovanijih igrača svijeta

Sjećate li se Roystona Drenthea? Kosu više nema, ali je napokon postigao gol...

Nekada je važio za jednog od najtelentovanijih igrača Evrope i svijeta, ali Royston Drenthe već godinama živi i igra fudbal u "anonimnosti".

Royston Drenthe je kao 20-godišnja, 2007. godine stigao u Real Madrid iz Feyenoorda. Kraljevi su tada platili 14 miliona eura za supertalentovanog krilnog veznog fudbalera, ali on nikada nije pokazao svoj puni potencijal.

Slao ga je Real na posudbe u Hercules i Everton, ali ništa nije pomoglo. Nakon pola godine bez kluba 2012. je Drenthe otišao u rusku Alaniju, da bi iz Rusije kao slobodan igrač stigao u Reading.

Uslijedila je posudba u Sheffield, a 2015. godine i napuštanje Readinga. Nakon turskog Erciyesspora i Baniyasa u Ujedinjenim Arapskim Emirtima 2016. godine ponovo ostaje bez kluba, a tada pravi i prekid u svojoj karijeri. Ipak, nakon godinu i po se vratio fudbalu, igrajući za holandski Xerxes, da bi ovog ljeta potpisao za Spartu iz Rotterdama.

Royston Drenthe tako danas igra u Drugoj diviziji Holandije, a jučer je uspio postići i prvi gol u Holandiji u karijeri.

Naime, Drenthe je u pobjedi Sparte nad FC Eindhovenom u 4. kolu od 2:0 postigao prvi gol svoje ekipe.

Čini se da je u Drenthe u 31. godini odlučio pokazati da nije uzalud svojevremeno proglašavan za velikog talenta, s obzirom da je konačno postao standardni prvotimac jednog kluba, a konačno je uspio i postići gol u domovini.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Danas Royston Drenthe izgleda potpuno drugačije bez svoje duge kose, ali možda mu upravo nova "frizura" donosi sreću...

Top Komentari

Edy
isto ce dozivjeti nazalost i Renato Sanchez
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi