Nekadašnji trener Alavesa žrtva ucjene

Abelardo primoran platiti kriminalnoj grupi

Nekadašnji trener Alavesa žrtva ucjene

Nekadašnji strateg Alavesa Abelardo Fernandez je, prema pisanjima medija u Španiji, platio oko 26.000 eura grupi koja ga je ucjenjivala.

Marca prenosi da je Fernandez, koji je već neko vrijeme bez trenerskog angažmana, izvršio tri različite uplate i to u iznosima od 12.000, 13.500 i 450 eura grupi koja je od njega iznuđivala novac, a sa kojom je povezan i Tono Garcia, fudbaler Levantea.

Inače, Tono Garcia je uhapšen pod optužbana za iznudu u februaru ove godine.

Grupa je navodno postavljala lažne oglase na jednoj web stranici za upoznavanje, te čekala da se jave potencijalni "klijenti". Tada bi članovi grupe počeli sa ucjenama i iznudom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Abelardo je preuzeo kormilo Alavesa u decembru 2017. godine i sa ovom ekipom prava čuda. U prvoj sezoni je ekipu Alavesa spasio ispadanja, dok ju je u narednoj odveo do 11. pozicije. Alaves je do novembra prošle godine držao mjesto u Top 5, a bio je i u priči za izlazak u Evropu sve do proljeća. Tek u zadnjem kolu sezone 2018/2019 Alaves je skliznuo u donju polovinu tabele.

Inače, Abelarda se povezivalo sa mogućim preuzimanjem ekipe Betisa, ali je on i dalje bez posla - od kraja prošle sezone.

Top Komentari

teddy sheringham
A zbog čega ih je plaćao uopšte? Jer se prijavio na stranicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije