Nekoliko promjena u reprezentaciji Brazila
Foto: EPA

Tite objavio spisak za zadnje kvalifikacione utakmice

Nekoliko promjena u reprezentaciji Brazila

Selektor brazilske reprezentacije Tite je objavio spisak fudbalera koji će odigrati dvije zadnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Bolivije i Čilea.

Na novom Titeovom spisku se našlo i nekoliko iznenađujućih imena. Na iznenađenje mnogih, u reprezentaciju Brazila su ponovo pozvani veznjak Flamenga Diego, te 32-godišnji Diego Tardelli, koji trenutno nastupa za kineski Shandong Luneng.

Dres Karioka će ponovo obući i veznjak Shakhtara Fred, kao i desni bek Manchester Cityja Danilo. Inače, Danilo je odigrao 15 utakmica u dresu Brazila, ali nikada nije nastupio u jednom takmičarskom meču.

Ova četvorica će se pridružiti ekipi koja će 5. oktobra odmjeriti snage s Bolivijom, te pet dana kasnije s reprezentacijom Čilea.

Spisak Brazila za utakmice protiv Bolivije i Čilea:

Odbrana: Marquinhos, Miranda, Thiago Silva, Jemerson, Daniel Alves, Danilo, Marcelo, Filipe Luis.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Fred, Arthur, Diego, Casemiro, Fernandinho, Paulinho, Renato Augusto, Philippe Coutinho, Willian.

Napad: Diego Tardelli, Neymar, Gabirel Jesus, Roberto Firmino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti