"Nekoliko puta sam odbio Juventus, nisam želio ispasti loša osoba"

Bio je velika želja Stare dame

"Nekoliko puta sam odbio Juventus, nisam želio ispasti loša osoba"

Admin Čaušević

Juventus je trenutno jedan od najboljih evropskih i svjetskih klubova, međutim prije 10-ak godina to i nije bio slučaj kada Stara dama nije uspjela privući velike zvijezde kao danas. 

Stevan Jovetić je odličnim igrama u Fiornetini svojevremeno postao želja Binaconera koji su ga željeli u nekoliko navrata, ali Crnogorac nije završio u Torinu.

Ofanzivac čiju su karijeru obilježili mnogi problemi s povredama je priznao da je nekoliko puta odbio Juventus jer kako kaže nije želio da ispadne loša osoba.

"Kada sam odlazio osjećao sam se loše jer su neki pisali da idem u Juventus. Poznajem prošlost Viola, odbio sam Bianconere nekoliko puta. Ispao bih lošta osoba", kazao je Jovetić koji je 2013. godine za 28 miliona eura otišao u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 30-godišnjak je trenutno član Monaca, u međuvremenu je igrao za Inter i Sevillu.

Rivalastvo Fiorentine i Juventusa je podignuto na viši nivo prije tri desetljeća kada je Roberto Baggio prešao u torinski klub i od tada u Firenci svaki odlazak iz Viola u Bianconere smatraju veleizdajom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi