Bergomi: Pet izmjena? To bi išlo na ruku Juventusu...

Legendarni fudbaler Intera o novoj ideji

Bergomi: Pet izmjena? To bi išlo na ruku Juventusu...

Čelnici Serije A i Italijanskog fudbalskog saveza već neko vrijeme proučavaju sve opcije za nastavak takmičenja.

Jedna od hipoteza koja se pojavila u Italiji je i da, nakon što se sezona stopirana zbog pandemije koronavirusa nastavi, timovima bude dozvoljeno po pet izmjena tokom jedne utakmice. Ideja je da bi se tako timovima olaškalo jer ih po svemu sudeći očekuje "natrpan" raspored.

I ova ideja je podijelila mišljenja u italijanskoj fudbalskoj javnosti, a jedan od onih koji joj se otvoreno protive je i legendarni fudbaler Intera Giuseppe Bergomi.

On smatra da bi ovakva promjena pravila dala veliku prednost Juventusu u utrci za Scudetto jer Stara dama ima dužu klupu i veću "dubinu" u rosteru.

Podsjetimo, Juventus je prekid takmičenja dočekao na prvoj poziciji u Seriji A, sa bodom prednosti u odnosu na Lazio.

"Lazio je imao odličnu sezonu jer je trener Inzaghi uspijevao preokrenuti utakmice koje je njegova ekipa loše počela koristeći svoje tri dozvoljene izmjene... Felipe Caicedo i dva krilna fudbalera su bile njegove fiksne izmjene i to bi uglavnom urodilo plodom", izjavio je Bergomi, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ukoliko bi došlo do reforme i uvođenja pet izmjena, mislim da bi Lazio bio kažnjen. Oni koji bi imali korist su timovi poput Juventusa i Rome koj imaju puno igrača koje mogu uvesti u igru tokom utakmice".

Giuseppe Bergmi je čitavu karijeru (od 1979. do 1999.) proeveo u Interu, a za reprezentaciju Italije je skupio 81 nastup.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gazija_debil
Pa neka i sada prave 3 izmjene nije pod moranjem 5
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi