Nema gdje sve nije igrao, ali za koga Ibra navija?
Kao dječak je Ibrahimović stalno gleado utakmice italijanske lige i zna se u čijim majstorijama je tada uživao. (Foto: EPA)

Omiljena mu crna i plava

Nema gdje sve nije igrao, ali za koga Ibra navija?

E. Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ne krije za koga je navijao od malih nogu.

Ibrahimović se nedavno oporavio i ponovo je u pogonu, a napadač Manchester Uniteda imao je tu čast i privilegiju da nastupa u dresovima velikana kao što su Ajax, Barcelona, Juve, Inter, Milan i PSG.

Očigledno je da je najviše vezan za italijansku Seriju A, ali za koga je Ibra navijao ili koga najviše voli, budući da je igrao za tri tamošnja diva iz dva grada?

"Kod kuće sam uvijek gledao programe na kojima se emitirala talijanska liga. Navijao sam za Inter jer mi se dopadaju crna i plava boja, ali pratio sam naravno i Juventus, te Milan", kazao je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tridesetšestogodišnji napadač je osvojio s Interom tri naslova Serije A, s Milanom jedan, ali još uvijek nije osvojio Ligu prvaka i to je jedini trofej koji mu nedostaje. I da, ako se pitate zašto je kao klinac navijao za Inter, imajte u ozbir da je svojevremeno Ronaldo harao Italijom upravo u dresu tog kluba, a Ibra ga i danas obožava i smatra božanstvom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi