Nema više rukovanja na St. James' Parku

Strah od koronavirusa čini svoje

Nema više rukovanja na St. James' Parku

I na Otoku raste zabirnutost zbog mogućeg širenja koronavirusa, pa i tamošnji klubovi mijenjaju navike.

Panika oko koronavirusa, opravdana ili ne, traje već neko vrijeme. Otkazuju se utakmice, zatvaraju stadionu izdaju upozorenja - ipak, sport i sportska borilišta privlače hiljade posjetioca.

Konstantno, putem medija ili direktno, stižu upute kako se ponašati kako do širenja zaraze ne bi došlo, pa i klubovi engleske Premier lige čine što mogu.

Strah od koronavirusa je uticao i na Newcastle, o čemu je govorio trener tima Steve Bruce.

Jedna od mjera predostrožnosti koja je uvedena na St. James' Parku jeste i "zabrana" rukovanja prilikom pozdravljanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kod nas postoji ritual da se svi rukujemo jedni s drugima, čim se vidimo, svako jutro... Prestali smo s time, nakon savjeta doktora. Mislim da smo poput svih ostalih. Zahvalni smo što ovdje imamo sjajnog doktora... Poput ostalih smo, 'prikovani' smo za TV i gledamo šta će se sljedeće desiti. Nadajmo se da se situacija u našoj zemlji neće pogoršati", rekao je trener Newcastle Uniteda Steve Bruce.

Inače, Bruce je razgovarao sa medijima pred duel 28. kola Premiershipa sa Burnleyjem.

Top Komentari

Nera
Samo mahanje rukama ?
1 0
Ramoramo
Glupani
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi