Svi Bilbijini grijesi: Ko laže? Nemanja ili Bogičević, Weiss i trener Leotara

Sjajan je fudbaler, ali...

Svi Bilbijini grijesi: Ko laže? Nemanja ili Bogičević, Weiss i trener Leotara

E. Škorić

Iz Trebinja su jučer u region poslane jako ružne slike, pošto je duel Leotara i Zrinjskog završen fizičkim obračunom.

Na terenu je bilo 1:1, ekipe su osvojile po bod, ali su očito odlučile da odigraju i 'treće poluvrijeme'. Došlo je u okrugu stadiona do velikog fizičkog obračuna, a zgrožava činjenica da je akter sukoba bio i trener Plemića Sergej Jakirović, kao i članovi jednog i drugog kluba, uključujući i neke igrače.

Uvertira u ovaj obračun bio je incident na press konferenciji. Dok su treneri Jakirović i Marko Maksimović čekali da održe govore pred novinarima, jedan od članova Leotara ljutito se strategu gostiju iz Mostara obratio sa konstatacijom da "Nemanja Bilbija nama svima psuje majke mrtve", a navodno sve zbog nedostatka tople vode.

Bilbija je bez dileme jedan od najboljih igrača koji su ikada nastupali u Premijer ligi, dokaz tome je i status najboljeg strijelca u historiji ovog takmičenja, ali na terenu i izvan njega je očito izuzetno prgav i često su ga drugi prozivali upravo zbog ružnog ponašanja i nekad prekomjernog korištenja psovki i ružnih riječi.

Ovo nije prvi put da je iskusni napadač psovao drugima majku, bar tako su oni govorili. Prvobitno ga je za takvo što optužio nekadašnji igrač Željezničara Jadranko Bogičević, koji je kazao da je Bilbija psovao Eldinu Adiloviću.

Oglasi

"Nakon susreta u Banjoj Luci bio sam razočaran ponašanjem nekadašnjeg kapitena mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanje Bilbije i mislim da takve osobe, pa kakav igrački kvalitet imale, ne zaslužuju da nose dres s državnim grbom", za SportSport.ba je u aprilu 2013. godine izjavio stoper Željezničara Jadranko Bogičević i citirao riječi Bilbije:

"J.... li vam majku balijsku, a ti si najveći balija među njima", navodno je tada rekao Bilbija.

Bilbija je tada sve to demantovao, rekao da sve to nije istina, ali opet je nedavno i trener Slovana iz Bratislave Vladimir Weiss optužio bivšeg igrača Borca i Sarajeva da je vrijeđao majku jednom od njegovih igrača.

"Protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline", zaključio je Weiss.

S obzirom da je ovo treći put da neko javno optužuje Bilbiju za psovanje i neukusno vrijeđanje, onda se bojimo da neke stvari jednostavno nisu isključivo izrečene u afektu. Fudbalske kvalitete koje ima Nemanji niko ne može i ne smije da ospori, ali ljudske su zaista upitne.

I umjesto što se konstantno oglašava na ovaj ili onaj način s tvrdnjama da nije kriv i da drugi lažu, možda bi bolje bilo da poradi na sebi i svom ponašanju jer bi kao vrhunski fudbaler ipak trebao da bude uzor stotinama dječaka i djevojčica odlučnih da krenu njegovim stopama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da stvar bude gora, Nemanja je danas nakon svega našao vremena i da ismijava Leotar. Riječi ne treba trošiti, pogledajte šta je objavio na Instagram storyju.

Opis nije dostupan.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Undertaker
Ozbiljno smeće od čovjeka!!!
28 2
bananko
Smrad najveci jos ismijava leotar umjesto da se gospodski izvine,,, seljacic obicni
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi